The Field House

HYGGE COUNTRY HOUSE, HAMPSHIRE

302.7 sqm / 3258 sqft

The brief for this country house was to consolidate the owners' existing furniture from the previous Georgian house with their love of Scandinavian concept of 'hygge', but with plenty of colour and warmth.

 

Inspired by the surrounding countryside, the design draws reference from the four seasons and nature. With our sustainable values in mind - we first considered what the client already owned, re-upholstering much of the existing furniture. The products and tradesmen were locally sourced and we used primarily natural and recycled materials, such as rugs made from recycled plastic bottles and 100% natural fibre fabrics.​ We also commissioned some bespoke stone lamps and lampshades to be specially handmade for the project, and the focal points are the beautiful bespoke headboard panelling and headboards we designed.The artwork is entirely from the client's own collection.

20190624-0466-HDR-Edit.jpg
20190624-0608-HDR-Edit.jpg
20190624-0581-HDR-Edit-2-Edit.jpg
20190624-0028-HDR-Edit-Edit.jpg
20190624-0087-HDR-Edit.jpg
20190624-0218-HDR-Edit.jpg

PHOTOGRAPHER: ANNA YANOVSKI

SBID Accredited Designer Logo Landscape_
h-and-g-the-list-logo_edited_edited.png
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Houzz Icon

pia@piadesign.co.uk        |        +44 (0)1753 384 526      |       © 2020 Pia Design